Urządzenia i Akcesoria
Kluski francuskie z Varomy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
4 jajka
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
20 g masła miękkiego
-
50 g mąki pszennej
-
200 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.5 g
Kalorie
623.8 kJ /
149 kcal
Tłuszcz
9.1 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
9.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem figowy z orzechami laskowymi
20 min
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1 godz.
Knedle bawarskie
1 godz.
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 godz. 5 min
Mleko marcepanowo-makowe
20 min
Fondue serowe z bagietką
25 min
Lody truskawkowo-sernikowe
12 godz. 30 min
Gofry ziemniaczane z dodatkiem szparagów i jajka w koszulce
4 godz. 5 min
Kluski kładzione z kaszy manny
45 min
Kluski kładzione
15 min